top of page
Logo_los_v1_Tekengebied 1.png

Samen
in actie

We zamelen hulpgoederen in bij bedrijven voor Oekraïne! Deze hulp is van enorm belang.

Veelgestelde vragen

Welke goederen zijn er nu nodig? 

Kijk voor meer informatie en welke producten of goederen nodig zijn op www.bredavooroekraine.nl > Draag bij.

 

Waarom gaat het nu om nieuwe of ‘jong gebruikte’ goederen?

Waar vooral veel behoefte aan is, zijn houdbare levensmiddelen, medicijnen en verzorgingsproducten. Hier spreekt het voor zich dat het om ‘nieuwe’ producten gaat. Waar ook behoefte aan is, is o.a. (bad- of sport)slippers: uiteraard als deze in zeer goede staat zijn. Wij vragen u alleen schoon, heel en veilige hulpgoederen bij ons af te leveren.  

Wilt u géén kleding of knuffelbeesten afleveren? 

 

Ik heb goederen om in te leveren. Waar kan ik die brengen. 

U kunt goederen inleveren bij De Koepel, ingang Nassausingel 26. U kunt zich melden bij de receptie. 

Bedrijven die goederen willen leveren vragen we persoonlijk contact op te nemen middels het contactformulier. Afhankelijk van de aantallen zullen we aangeven waar de goederen naar toe mogen.

 

Kan ik ook zelf goederen naar Oekraïne brengen? 

Uit veiligheidsoverwegingen raden we af om zelf op de bonnefooi naar Oekraïne te rijden met spullen. Daarom bieden we aan om de spullen die nodig zijn in De Koepel in ontvangst te nemen, te verzamelen en vandaaruit te vervoeren. Er is een Bredase onderneming die al jarenlang ook een bedrijf in Polen heeft. Dit bedrijf gaat het vervoer over het spoor regelen. De gemeente maakt afspraken over het afleveren van goederen zodat 100% zeker is dat de goederen op de juiste plek terecht komen. 

 

Heeft de actie van Breda Maakt Mij Blij niet genoeg goederen opgeleverd? 

Die actie heeft tot een mooi resultaat geleid. Deze actie was een eenmalig initiatief. Er is en blijft nog veel meer nodig. Onze zusterstad vangt al meer dan 100.000 vluchtelingen op, waarvoor die goederen – zoals houdbaar voedsel, medicijnen en luiers nodig blijven. Daarnaast heeft Wroclaw ook een zusterband met Lviv in Oekraïne, waarvoor de goederen ook verzameld worden. 

Welke route leggen mijn aangeboden goederen af?

We verzamelen de goederen in eerste instantie in De Koepel Breda. Voor particulieren hebben we een ruim scala aan containers geplaatst waar de goederen gesorteerd worden. Zodra de containers vol zijn checkt de organisatie de goederen op bruikbaarheid. Verpakkingen nemen vaak veel onnodige plek in. Producten worden dus uit doosjes etc gehaald. Op die manier kunnen we zo veel mogelijk volume transporteren. Vervolgens gaan alle goederen gesorteerd in dozen die op pallets passen. Deze pallets zijn klaar voor de volgende bestemming.

 

Er is een centraal opslagpunt voor op en overslag, voorzien van alle gemakken. Er is genoeg ruimte, heftrucks inpakmachines en een loadingdock. Vanuit dit centrale punt zal de zeecontainer gevuld worden met uw goederen. Klaar om op treintransport te gaan naar Wroclaw.

In Wroclaw staat een ijzersterk team klaar om de goederen met zorg te verspreiden.

bottom of page